Gistermiddag stond een rondleiding gepland bij de ecologische boerderij “De Genneper Hoeve” midden in de Genneper Parken in Eindhoven.

IMG_5066

Met een opkomst van ruim 25 personen gingen we achter de gids aan die ons een uur lang zou vertellen over de boerderij, de geschiedenis, de dieren en natuurlijk het maken van kaas.

 

Na een inleiding liepen we als eerste naar de varkens toe. Die lekker in de grond aan het wroeten waren op zoek naar eten.

IMG_5070

De gids wist ons allemaal feiten te vertellen over varkens, wilde varkens, staart en hoe kinderen tegen het wroeten van varkens aan kijken.

Binnen in het hok zaten ook nog enkele varkens, lekker warm in het stro.

IMG_5077

Na de varkens gingen we naar de koeien toe. Hier werd ons duidelijk hoe de koeien allerlei verschillende namen hebben gedurende hun leven en ook dat ze moeten kalveren om als melkkoe te dienen en niet als lapje vlees te eindigen.

IMG_5082

Na de koeien was het tijd voor de kippen die vrolijk op een soort van trap op stok zaten.

IMG_5102

Na de varkens, koeien en kippen gingen we kijken waar en hoe de kaas gemaakt wordt van de melk van de koeien.

IMG_5107

Na al deze beesten en zien hoe kaas gemaakt wordt, was het tijd voor de borrel! Daar kon iedereen lekker bijkletsen en mensen strikken om mee te helpen aan de campagne in de vorm van bijvoorbeeld flyeren.

Het was een gezellige en vooral geslaagde middag!  Alle foto’s kun je vinden op:

http://picasaweb.google.com/mslaats/GroenLinksInDeGenneperParkenEindhoven31012010#