Gistermiddag stond een rondleiding gepland bij de ecologische boerderij “De Genneper Hoeve” midden in de Genneper Parken in Eindhoven.

IMG_5066

Met een opkomst van ruim 25 personen gingen we achter de gids aan die ons een uur lang zou vertellen over de boerderij, de geschiedenis, de dieren en natuurlijk het maken van kaas.

 

Na een inleiding liepen we als eerste naar de varkens toe. Die lekker in de grond aan het wroeten waren op zoek naar eten.

IMG_5070

De gids wist ons allemaal feiten te vertellen over varkens, wilde varkens, staart en hoe kinderen tegen het wroeten van varkens aan kijken.

Binnen in het hok zaten ook nog enkele varkens, lekker warm in het stro.

IMG_5077

Na de varkens gingen we naar de koeien toe. Hier werd ons duidelijk hoe de koeien allerlei verschillende namen hebben gedurende hun leven en ook dat ze moeten kalveren om als melkkoe te dienen en niet als lapje vlees te eindigen.

IMG_5082

Na de koeien was het tijd voor de kippen die vrolijk op een soort van trap op stok zaten.

IMG_5102

Na de varkens, koeien en kippen gingen we kijken waar en hoe de kaas gemaakt wordt van de melk van de koeien.

IMG_5107

Na al deze beesten en zien hoe kaas gemaakt wordt, was het tijd voor de borrel! Daar kon iedereen lekker bijkletsen en mensen strikken om mee te helpen aan de campagne in de vorm van bijvoorbeeld flyeren.

Het was een gezellige en vooral geslaagde middag!  Alle foto’s kun je vinden op:

http://picasaweb.google.com/mslaats/GroenLinksInDeGenneperParkenEindhoven31012010#


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De captcha is niet meer geldig, herlaad de captcha!

Gerelateerde artikelen

Natuur

Gaat een app de overlast van wildcrossers oplossen?

Je loopt rustig door het bos en opeens schrik je je rot.. brrrrroooeeemmm… in de verte zie je een motorcrosser over het pad scheuren en het zand vliegt metershoog de lucht in. Je vloekt even Lees verder…

Dieren

Volg de koolmees via de webcam

Eind februari ontdekte een paartje koolmezen het nestkastje met webcam. Dat leverde al leuke beelden op. Half maart begonnen ze een nestje te bouwen, maar na enkele dagen waren ze nergens meer te bekennen. Maar Lees verder…

Dieren

Vos, hond, wasbeer of toch wasbeerhond?

Toen ik laatst een schedel gevonden had dacht ik meteen dat het de schedel van een vos was. Maar de neus van een vos is veel smaller dan bij de schedel die ik gevonden had. Lees verder…