Vandaag zag ik een retweet van @klavertje voorbij komen:

“Vet filmpje: donderdag veggiedag!

Na het zien van het filmpje kreeg ik van YouTube nog enkele suggesties te zien.

Het is een filmpje van “NOS Journaal op 3” gemaakt in Gent, waar men elke donderdag een veggiedag gaat houden.

Het was goed om te zien hoe een stad mee doet met de oproep om één dag per week vegetarisch te eten!

Vooral door ook de scholen en de bedrijfskantine van de ambtenaren hierin te betrekken, wordt het voor veel mensen een stuk makkelijker om mee te doen. Het is niet iets wat via een brief, website of wat voor oproep dan ook gedaan wordt, maar juist door het daadwerkelijk toe te passen!

Aangezien ik toch wel benieuwd was naar de huidige stand van zaken in Gent, kwam ik tot een blijde ontdekking dat morgen, precies een jaar geleden begonnen is met de veggiedag.

Door mensen zoals morgen in het centrum van Gent te laten proeven, leer je ze juist dat vegetarisch eten niet vies is. Maar vooral ook dat vlees niet noodzakelijk is bij een gerecht, omdat er tegenwoordig meer dan genoeg alternatieven zijn om alle benodigde mineralen, vitamines en vetten binnen te krijgen.

Dus gemeente Eindhoven, doen jullie mee? Of toch maar niet?

Categorieën: DierenGroenNatuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De captcha is niet meer geldig, herlaad de captcha!

Gerelateerde artikelen

Natuur

Moerputten

Een van de bewoners van dit gebied heeft een rol in de film ‘Holland, natuur in de delta’ gespeeld, namelijk het pimpernelblauwtje. Het pimpernelblauwtje vliegt pas van eind juni tot en met augustus, maar gelukkig Lees verder…

Buitenland

Teverener Heide

Net over de grens bij Brunssum ligt in Duitsland de Teverener Heide. Dit gebied grenst aan de Brunsummerheide, maar is een stuk vlakker en waarschijnlijk kom je hier ook een stuk minder wandelaars tegen! De Lees verder…

Natuur

Dommel en Malpiebossen

Na een ietwat tegenvallende wandeling langs de Dommel en Essche Stroom toch maar een nieuwe poging ondernomen. Dit maal langs de Dommel ten zuiden van Borkel en een ronde door de bossen ten noorden van Lees verder…