Soms als je ’s avonds naar de ruimte kijkt zie je een ster bewegen. Althans het lijkt een ster, want het is net zo’n klein puntje en wat zo fel is als een ster.

IMG_7369

Maar vaak blijkt het helemaal geen ster te zijn wat je ziet, maar blijkt het ruimtestation ISS te zijn!

Het ruimtestation vliegt namelijk op een hoogte van 355 km rond de aarde en vangt daarom nog zonnestralen op wanneer het op aarde al geruime tijd donker is. Zodoende is het ruimtestation zichtbaar vanaf de aarde en lijkt het op een heldere ster.

Het ruimtestation is 52 meter lang, 92,7 meter breed en 27,4 meter hoog. Als je bedenkt dat het ruimtestation op een hoogte van 355 km voorbij komt vliegen is het toch een klein wonder dat het zo duidelijk te zien is vanaf de aarde.

IMG_7370

Het kleine witte stipje is het ruimtestation ISS die met een snelheid van 27744 km/h voorbij komt vliegen.

Dus mocht je de volgende keer denken dat je een vallende ster ziet, grote kans dat het ruimtestation ISS is!

Voor de geïnteresseerden, er is een twitter service waarbij je de tijdstippen getweet krijgt wanneer je de ISS kunt zien.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De captcha is niet meer geldig, herlaad de captcha!

Gerelateerde artikelen

Natuur

Moerputten

Een van de bewoners van dit gebied heeft een rol in de film ‘Holland, natuur in de delta’ gespeeld, namelijk het pimpernelblauwtje. Het pimpernelblauwtje vliegt pas van eind juni tot en met augustus, maar gelukkig Lees verder…

Buitenland

Teverener Heide

Net over de grens bij Brunssum ligt in Duitsland de Teverener Heide. Dit gebied grenst aan de Brunsummerheide, maar is een stuk vlakker en waarschijnlijk kom je hier ook een stuk minder wandelaars tegen! De Lees verder…

Natuur

Dommel en Malpiebossen

Na een ietwat tegenvallende wandeling langs de Dommel en Essche Stroom toch maar een nieuwe poging ondernomen. Dit maal langs de Dommel ten zuiden van Borkel en een ronde door de bossen ten noorden van Lees verder…