Gisteren kwam ik via twitter de blog van Jeroen van Tol tegen. Op zijn blog schreef hij een stukje over een Grote Wolbij.

Na het zien van de foto’s op zijn blog ben ik vandaag in mijn tuintje gaan kijken. Want ik heb ook een bij in mijn tuin zitten die er verdacht veel op leek.

Na wat foto’s gemaakt te hebben, waarbij het ook gelukt is om de achterkant van de bij op de foto te krijgen, blijkt het ook om een Grote Wolbij te gaan!

Op internet blijkt dat de Grote Wolbij vrij zeldzaam is in Nederland. Dat maakt het extra leuk dat ik dit beestje zo goed op de foto heb weten te krijgen.

IMG_7386 - Copy IMG_7391

Deze Grote Wolbij is een fel beestje, want zodra er vreemde bijen in mijn tuintje komen, worden ze meteen weggejaagd. Alleen vrouwtjes Grote Wolbijen zijn welkom, die worden bij wijze van spreken, vriendelijk begroet.

De Grote Wolbij is trouwens goed te herkennen aan het achterlijf, met de 3 zwarte stekels.

IMG_7375  IMG_7376

Grote Wolbij op de lamsoor

Categorieën: Natuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De captcha is niet meer geldig, herlaad de captcha!

Gerelateerde artikelen

Natuur

Moerputten

Een van de bewoners van dit gebied heeft een rol in de film ‘Holland, natuur in de delta’ gespeeld, namelijk het pimpernelblauwtje. Het pimpernelblauwtje vliegt pas van eind juni tot en met augustus, maar gelukkig Lees verder…

Buitenland

Teverener Heide

Net over de grens bij Brunssum ligt in Duitsland de Teverener Heide. Dit gebied grenst aan de Brunsummerheide, maar is een stuk vlakker en waarschijnlijk kom je hier ook een stuk minder wandelaars tegen! De Lees verder…

Natuur

Dommel en Malpiebossen

Na een ietwat tegenvallende wandeling langs de Dommel en Essche Stroom toch maar een nieuwe poging ondernomen. Dit maal langs de Dommel ten zuiden van Borkel en een ronde door de bossen ten noorden van Lees verder…