Vandaag, na mijn eerste contact in maart gehad te hebben met de gemeente Eindhoven, werd de bloembak voor het huis geplaatst!

Het plaatsen was niet zomaar even gedaan, het duurde zelfs een klein uur. Eerst moesten een aantal tegels eruit gehaald worden, daarna een groot betonnen blok in de grond en daarop werden weer de tegels gelegd en één tegel met een grote stalen buis erop. Daarop kwam de uitsparing van de bloembak te staan.

Zo kan de bloembak niet weggeschoven worden en stelen wordt ook lastig aangezien de bak al ongeveer 350 kg weegt zonder tuinaarde!

Voor de nieuwsgierige mensen zie hier de beschrijving van de bloembak: Etna art. 20100009

ergon

Zodra de bloembak geplaatst was, ben ik naar het tuincentrum gereden om wat plantjes te halen.

bakbuiten

Gezien de temperatuur leek het mij verstandig om eerst wat winterharde planten te kopen om in het voorjaar wat vaste planten erbij te zetten. Die ook de hoogte in gaan, zoals een klein struikje of boompje.

Zodoende kwam ik natuurlijk uit op de winterviolen en winterheide.

bakvol bakvoldichtbij

Met het geel van de violen, wit en roze/rood van de winterheide is het een kleurrijk geheel geworden!

De gemeente wil trouwens ook meteen de overkant van de straat aanpakken. Daar liggen heel veel stoeptegels zonder enige functie. Ook de hekken zijn al jaren niet meer nodig die daar staan.

IMAG0035

Dus hopelijk komt er snel een mooi plantsoen, waarbij de Hastelweg weer een stuk groener gaat worden!

Categorieën: GroenNatuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De captcha is niet meer geldig, herlaad de captcha!

Gerelateerde artikelen

Natuur

Rucphense Heide

Veel stuifzand- en heidegebieden zijn in het bezit van het Rijksvastgoedbedrijf. Het Rijksvastgoedbedrijf is namelijk de officiële naam voor het onderdeel van Defensie dat verantwoordelijk is voor het grondbezit van de militaire oefenterreinen, zoals de Lees verder…

Natuur

Moerputten

Een van de bewoners van dit gebied heeft een rol in de film ‘Holland, natuur in de delta’ gespeeld, namelijk het pimpernelblauwtje. Het pimpernelblauwtje vliegt pas van eind juni tot en met augustus, maar gelukkig Lees verder…

Buitenland

Teverener Heide

Net over de grens bij Brunssum ligt in Duitsland de Teverener Heide. Dit gebied grenst aan de Brunsummerheide, maar is een stuk vlakker en waarschijnlijk kom je hier ook een stuk minder wandelaars tegen! De Lees verder…