Helaas heb ik de zonsverduistering moeten missen, maar enkele minuten geleden speelde zich een vreemd schouwspel af boven Eindhoven.

Ik keek naar buiten om te zien hoe mooi de lucht er uit ziet vandaag en zag het volgende schouwspel (05-01-2011 11:23 uur):

IMG_0047

Ik zag een enorm lang spoor van een vliegtuig met in ieder geval 2 straalmotoren (het was geen chemtrail voor de hoax liefhebbers) en opeens zag ik 2 andere vliegtuigen aan komen vliegen en een bijna 180 graden bocht maken.

Daarna zetten de vliegtuigen de versnelling in op het veel grotere vliegtuig (05-01-2011 11:24 uur):

IMG_0049

Helaas verdwenen ze daarna uit het zicht, maar ik kon nog aan de sporen van alle 3 de vliegtuigen zien dat ze na een korte afstand (relatief gezien dan) weer een andere koers zijn gaan vliegen.

Het lijkt er sterk op dat het eerste vliegtuig geïdentificeerd moest worden door twee F16’s. Twee F16’s gaan normaal gesproken de  lucht in zodra een vliegtuig geen radiocontact maakt met de verkeersleiding op de grond en zich dus niet identificeert aan de verkeersleiding op de grond.

vliegsituatie_eindhoven.jog

Omroep Brabant heeft mijn tweets hierover voorbij zien komen en heeft inmiddels telefonisch contact gehad met de Luchtmacht. Zodra er meer bekend is, kun je dat natuurlijk hier lezen!

Categorieën: Opvallende zaken