Helaas heb ik de zonsverduistering moeten missen, maar enkele minuten geleden speelde zich een vreemd schouwspel af boven Eindhoven.

Ik keek naar buiten om te zien hoe mooi de lucht er uit ziet vandaag en zag het volgende schouwspel (05-01-2011 11:23 uur):

IMG_0047

Ik zag een enorm lang spoor van een vliegtuig met in ieder geval 2 straalmotoren (het was geen chemtrail voor de hoax liefhebbers) en opeens zag ik 2 andere vliegtuigen aan komen vliegen en een bijna 180 graden bocht maken.

Daarna zetten de vliegtuigen de versnelling in op het veel grotere vliegtuig (05-01-2011 11:24 uur):

IMG_0049

Helaas verdwenen ze daarna uit het zicht, maar ik kon nog aan de sporen van alle 3 de vliegtuigen zien dat ze na een korte afstand (relatief gezien dan) weer een andere koers zijn gaan vliegen.

Het lijkt er sterk op dat het eerste vliegtuig geïdentificeerd moest worden door twee F16’s. Twee F16’s gaan normaal gesproken de  lucht in zodra een vliegtuig geen radiocontact maakt met de verkeersleiding op de grond en zich dus niet identificeert aan de verkeersleiding op de grond.

vliegsituatie_eindhoven.jog

Omroep Brabant heeft mijn tweets hierover voorbij zien komen en heeft inmiddels telefonisch contact gehad met de Luchtmacht. Zodra er meer bekend is, kun je dat natuurlijk hier lezen!

Categorieën: Opvallende zaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De captcha is niet meer geldig, herlaad de captcha!

Gerelateerde artikelen

Natuur

Meer dan 8 miljoen kg zand in de lucht

Iedereen zal het dinsdag gemerkt hebben; de lucht was niet mooi blauw maar geel/oranje gekleurd en de zon leek net alsof zij elk moment kon ondergaan terwijl de zon hoog aan de hemel stond. Door Lees verder…

Natuur

Vervellingshuid levendbarende hagedis

Tijdens mijn vaste monitoringsrondje levendbarende hagedissen, kwam ik dit keer iets fraais tegen. Namelijk een stuk vervellingshuid (huidflard) van een levendbarende hagedis! Het stuk is maar 2 cm groot, maar je kan toch duidelijk de Lees verder…

Natuur

Slecht nieuws vanuit de Malpie, Valkenswaard

Eind juni stond er een oproep in het Eindhovens Dagblad waarin Bosgroep Zuid Nederland vrijwilligers zocht voor het inventariseren van klokjesgentianen en gentiaanblauwtjes op de Malpie, Valkenswaard. Aangezien ik ook al enkele jaren de klokjesgentianen Lees verder…