Gisteren ben ik voor het eerst in mijn leven vliegtuigen wezen spotten op Eindhoven Airport. Op de Spottersweg is een speciale parkeerplaats ingericht om vliegtuigen te spotten.

Aangezien ik een nieuwe lens gekocht had, was het een ideale gelegenheid om de lens uit te proberen in het “wild”. Samen met Roel Smits ben ik naar de spottersplek gegaan om vliegtuigen op de camera vast te leggen.

Gelukkig had ik een printje meegenomen met aankomst- en vertrektijden van vliegtuigen zodat het niet eindeloos wachten was tot er een vliegtuig zou komen.

Op de spottersplek zie je de vliegtuigen niet erg goed aankomen, een grote bomenrij staat voor de aanvliegroute en dus is het altijd een verrassing wanneer er een vliegtuig aankomt vliegen.

Helaas was het enigszins heiig op het vliegveld, waardoor je niet zo ver weg kon kijken.

IMG_0104
Foto: PH-DKF Reims/Cessna F172P Skyhawk

Na een half uur wachten kwam er ook een groot vliegtuig aan:

IMG_0105
Foto: Boeing 737-8AS (Ryanair)

Het was ook spectaculair om te zien dat een toestel een doorstart moest maken omdat het toestel met een te grote snelheid aan kwam vliegen.

IMG_0295 IMG_0302
Foto: T-235 McDonnell Douglas KDC-10-30CF Koninklijke Luchtmacht

Het is leuk om op de parkeerplaats rond te kijken wat voor mensen er allemaal zijn. Mensen die even pauze komen houden, mensen met een speciale antenne op het dak van hun auto. Iemand met een enorme radio-ontvanger om de communicatie tussen vliegtuig en verkeerstoren te kunnen horen.

Daarnaast zijn er enorm veel websites met informatie over eigenaar van een vliegtuig, foto’s van vliegtuigen en bijv. waar een vliegtuig gevlogen heeft.

Ik kan me voorstellen dat je hier een hele hobby van kunt maken, zoveel te vinden en te zien. Alleen jammer dat die vliegtuigen zo enorm veel vervuilen!

Alle foto’s en informatie over de vliegtuigen kun je vinden op:

http://picasaweb.google.com/mennoslaats/VliegtuigspottenEindhovenAirport10012011#

Categorieën: Verkeer