Dit weekend is het Guerrilla Gardeners weekend in heel Nederland.

GroenLinks Eindhoven heeft ook meegedaan aan deze actie in de vorm van het aanleggen van geveltuintjes. Geveltuintjes zijn tuintjes die je voor het huis maakt door er eerst enkele stoeptegels uit te halen.

In Eindhoven is het bij de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) geregeld dat je anderhalve stoeptegel breed eruit mag halen, mits er ruimte genoeg overblijft voor voetvangers en rolstoelgebruikers.

Met een vijftal personen gingen we zaterdag op stap om geveltuintjes aan te leggen. Als eerste was de Sibeliuslaan 101 aan de beurt. Na wat wrikken met schroevendraaiers kon de gele zand eruit geschept worden om er potgrond voor terug te doen.

IMG_2916 IMG_2922

Daarna konden de plantjes erin. Op de Sibeliuslaan hebben we Lavendel en Pachysandra geplant. Het leverde al meteen wat bekijks op, als je met een aantal personen bezig bent om stoeptegels eruit te halen en plantjes er in aan het zetten bent.

IMG_2911 IMG_2935

Na de Sibeliuslaan hebben we op de Cavallilaan meerdere geveltuintjes gemaakt. Eentje bij een bergruimte en eentje bij een ‘loze’ muur. Op de Cavallilaan hebben we Lavendel, Pachysandra en Brem geplant.

IMG_2937 IMG_2963

IMG_2966 IMG_2975

IMG_2979

Na de Cavallilaan hebben we enkele boomspiegels op de Jan Hollanderstraat voorzien van Pachysandra en Lavendel.

IMG_2980 IMG_2983

Als laatste hebben we twee geveltuintjes aangelegd op de Versantvoortstraat. Bij een lantaarnpaal hebben we nog een ‘los’ geveltuintje gemaakt van Brem, Lavendel en Pachysandra.

IMG_2987

In de geveltuintjes kwam Lavendel en Pachysandra te staan.

IMG_2996 IMG_2997

Iemand had zelfs nog Aardperen meegenomen, die ook nog her en der in de geveltuintjes geplant zijn.

Het lijkt niet veel uit te maken, maar zodra je enkele stoeptegels hebt verwijderd en er planten in hebt gezet, is het meteen een erg leuk en vrolijk gezicht! Zeker een aanrader om zelf thuis te doen!

Alle foto’s kun je vinden op: linkje

Wat mij betreft gaan we als GroenLinks Eindhoven zijnde deze actie nog veel vaker doen!