Op 23 september 2010 schreef ik over het ontwerp wat ik gemaakt had voor mijn kleine stadstuintje. Nu meer dan een half jaar later, is goed zichtbaar wat het resultaat geworden is.

IMAG0322

Het is een groene oase geworden voor veel vogels! De Campsis (Trompetbloem) groeit weer erg hard, maar geeft wel een mooie groene haag in het voorjaar en in de zomer.

Vorig jaar september heb ik de tuin flink aangepakt. Zo lag de tuin erbij:

image.axd

Nu ongeveer 9 maanden later, is goed zichtbaar geworden wat ik in gedachten had tijdens het ontwerpen van mijn stadstuintje.

image.axd

Enkele planten die nu flink gegroeid zijn en soms zelfs al in bloei staan:

Agastache foeniculum ‘blue fortune’ (dropplant)
IMG_3327

Aster alpinus ‘King George’
IMG_3328

Astilbe ‘fanal’ en Mosterdkruid
IMG_3329

Leonurus japonicus (Hartgespan)
IMG_3330 IMG_3333 IMG_3336

Oenothera fructicosa ‘fyrverkeri’ (Teunisbloem)
IMG_3331

Hydrangea anomala petiolaris (Klimhortensia)
IMG_3332

Chamaelum nobile (Kamille)
IMG_3340

Fargesia robusta ‘campbell’
IMG_3343

Nu de planten bijna hun maximale grootte hebben bereikt, wordt ook duidelijk welke op de juiste plek staan. Hartgespan zou bijvoorbeeld een border naar achter kunnen, zodat de Helleborus meer plek heeft.

Het is wel erg leuk om iets wat je op papier bedacht hebt, nu in werkelijkheid te zien.

Nu de tuin ook een stuk groener is, komen er ook veel meer vogels op de tuin af. Zo komt de Merel nu ook in de tuin. Maar ook de Heggemus, Pimpelmees en Koolmees en Roodborstje. Deze vogels waren voorheen maar sporadisch in de tuin te vinden. Nu de Hartgespan gaat bloeien zal de tuin verblijd worden door bijen, hommels en solitaire bijen. Hartgespan is een echte bijenplant, en dan met name de solitaire bijen en sluipwespen.

In de herfst zal ik enkele wijzigingen aanbrengen in de tuin, zodat volgend jaar de tuin helemaal geworden is zoals vorig jaar getekend is! Wordt vervolgd!

Categorieën: NatuurPlantenTuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De captcha is niet meer geldig, herlaad de captcha!

Gerelateerde artikelen

Natuur

Moerputten

Een van de bewoners van dit gebied heeft een rol in de film ‘Holland, natuur in de delta’ gespeeld, namelijk het pimpernelblauwtje. Het pimpernelblauwtje vliegt pas van eind juni tot en met augustus, maar gelukkig Lees verder…

Buitenland

Teverener Heide

Net over de grens bij Brunssum ligt in Duitsland de Teverener Heide. Dit gebied grenst aan de Brunsummerheide, maar is een stuk vlakker en waarschijnlijk kom je hier ook een stuk minder wandelaars tegen! De Lees verder…

Natuur

Dommel en Malpiebossen

Na een ietwat tegenvallende wandeling langs de Dommel en Essche Stroom toch maar een nieuwe poging ondernomen. Dit maal langs de Dommel ten zuiden van Borkel en een ronde door de bossen ten noorden van Lees verder…