Op 23 september 2010 schreef ik over het ontwerp wat ik gemaakt had voor mijn kleine stadstuintje. Nu meer dan een half jaar later, is goed zichtbaar wat het resultaat geworden is.

IMAG0322

Het is een groene oase geworden voor veel vogels! De Campsis (Trompetbloem) groeit weer erg hard, maar geeft wel een mooie groene haag in het voorjaar en in de zomer.

Vorig jaar september heb ik de tuin flink aangepakt. Zo lag de tuin erbij:

image.axd

Nu ongeveer 9 maanden later, is goed zichtbaar geworden wat ik in gedachten had tijdens het ontwerpen van mijn stadstuintje.

image.axd

Enkele planten die nu flink gegroeid zijn en soms zelfs al in bloei staan:

Agastache foeniculum ‘blue fortune’ (dropplant)
IMG_3327

Aster alpinus ‘King George’
IMG_3328

Astilbe ‘fanal’ en Mosterdkruid
IMG_3329

Leonurus japonicus (Hartgespan)
IMG_3330 IMG_3333 IMG_3336

Oenothera fructicosa ‘fyrverkeri’ (Teunisbloem)
IMG_3331

Hydrangea anomala petiolaris (Klimhortensia)
IMG_3332

Chamaelum nobile (Kamille)
IMG_3340

Fargesia robusta ‘campbell’
IMG_3343

Nu de planten bijna hun maximale grootte hebben bereikt, wordt ook duidelijk welke op de juiste plek staan. Hartgespan zou bijvoorbeeld een border naar achter kunnen, zodat de Helleborus meer plek heeft.

Het is wel erg leuk om iets wat je op papier bedacht hebt, nu in werkelijkheid te zien.

Nu de tuin ook een stuk groener is, komen er ook veel meer vogels op de tuin af. Zo komt de Merel nu ook in de tuin. Maar ook de Heggemus, Pimpelmees en Koolmees en Roodborstje. Deze vogels waren voorheen maar sporadisch in de tuin te vinden. Nu de Hartgespan gaat bloeien zal de tuin verblijd worden door bijen, hommels en solitaire bijen. Hartgespan is een echte bijenplant, en dan met name de solitaire bijen en sluipwespen.

In de herfst zal ik enkele wijzigingen aanbrengen in de tuin, zodat volgend jaar de tuin helemaal geworden is zoals vorig jaar getekend is! Wordt vervolgd!