In navolging van het gezellige dagje weg naar Wuppertal en Hagen, ben ik samen met Dennis naar Koblenz en omgeving geweest.

Door de slechte aansluitingen en de treinen die ’s morgensvroeg  maar tot Deurne rijden hebben we besloten om vanaf Deurne met de auto door te rijden naar Koblenz toe.

Na ongeveer twee uur rijden kwamen we aan in Koblenz. Onderweg kom je door de Vulkaneifel en ervaar je een totaal andere omgeving dan een paar honderd kilometer terug.

In Koblenz zie je meteen de typerende uitzichten over de Rijn en de aangrenzende dorpen en steden.

IMG_3556

Vanaf de promenade zie je al snel Ehrenbreitstein liggen. Helaas is de kabelbaan gelegen in de “Bundesgartenschau Koblenz 2011”. Waar je normaal voor ongeveer € 7,00 gebruik kunt maken van de kabelbaan van Koblenz naar Ehrenbreitstein, moet je nu een toegangskaart kopen voor de “Bundesgartenschau Koblenz 2011” en ben je € 20,00 kwijt.

IMG_3559 IMG_3567

Gelukkig is de ‘Deutsches Eck’ wel bereikbaar, je moet hiervoor wel via de promenade aan de Moezel naar toe lopen. Vanaf de Rijn is het namelijk niet bereikbaar.

IMG_3591

De ‘Deutsches Eck’ is een plek waar de Moezel in de Rijn stroomt. Op sommige dagen is het kleurverschil tussen beide rivieren erg duidelijk zichtbaar.

Op de ‘Deutsches Eck’ staat een groot standbeeld van Kaiser Wilhelm I waarbij je goed overzicht hebt op de ‘Deutsches Eck’.

IMG_3570

Deutsche Eck - panorama
Panoramafoto van ‘Deutsches Eck’

Vanaf de ‘Deutsches Eck’ loop je vrij snel het oude gedeelte van de stad in en kom je bijvoorbeeld het Stadhuis tegen en de Jezuïetenkerk.

IMG_3598 IMG_3599

Soms kom je leuke uitzichten tegen wanneer je door een nauw steegje loopt.

IMG_3601

Overal in Koblenz kom je boodschappentassen tegen op straat. Geen gewone tassen, maar boodschappentassen die ongeveer een meter hoog zijn en gevuld met bloemen.

Het ziet er erg leuk uit!

IMG_3606

Na Koblenz zijn we richting Sankt Goar gegaan. Het is ongeveer een half uurtje met de trein en kost € 13,60 voor een retourtje.

IMG_3610

Het is meteen duidelijk waarom het de ‘MittelrheinBahn’ heet, aangezien je bijna de gehele rit parallel aan de Rijn reist.

IMG_3627

Vanuit het centrum van Sankt Goar ben je vrij snel naar Burg Rheinfels gelopen. Pak op de heenweg de trappen en op de terugweg het voetpad naast de weg, dan ben je vrij snel boven en is de weg naar beneden ook vrij makkelijk.

IMG_3613

Halverwege de trappen naar boven heb je een ideaal uitzichtpunt over de Rijn en de steile hellingen naast de Rijn. Ideaal voor een panoramafoto.

Sankt Goar - panorama

Aangezien het autovrije zondag was in de regio Koblenz, konden we gemakkelijk over de weg naar ‘An der Loreley’ lopen. Het is ongeveer 2 kilometer lopen.

Van daaruit heb je een mooi uitzicht op de Loreley. Een 132 meter hoge rots.

IMG_3630

In de tussentijd kon Dennis zijn verzameling souvenirmunten uitbreiden.

IMG_3629

Vanaf Sankt Goar gaat er een pont naar Sankt Goarshausen toe. Voor € 1,50 ben je aan de overkant.

Vanaf de Marktplatz gaat er een bus naar de Loreley toe. Binnen 10 minuten ben je op de Loreley.

Je hebt er een mooi uitzicht over de Rijn en de mooie steile hellingen. Maar natuurlijk ook de boten en treinen die er voorbij komen.

Loreley - panorama

Loreley 2 - panorama

Zoek niet naar het standbeeld van Loreley, want dat staat in de haven en niet op de Loreley zelf:

“Het standbeeld van de Loreley staat niet zoals verwacht op de rots maar beneden in de haven.”

Je komt wel een ander beeld tegen bij het hotel.

IMG_3667

Na al dit moois was het helaas alweer tijd om naar huis te gaan! Op de weg terug naar het station kwam ik dit houten bord nog tegen.

IMG_3671