Soms kun je heel makkelijk allerlei dieren in je tuin lokken. Pak bijvoorbeeld een appel die te rijp is en snijd de appel in twee stukken.

IMG_0979 IMG_0980

Leg de appel in je tuin en al snel zie je allerlei dieren op de appels afkomen!

IMG_1013

Slakken, naaktslakken en mieren zijn al snel te vinden op en bij de appels:

IMG_1255 IMG_1284

IMG_1207

Natuurlijk komt ook de fruitvlieg op de appels af:

IMG_1297

Ondanks de voorspelde wespenplaag, heb ik nog geen enkele wesp gezien op de appels. Mogelijk dat het slechte weer hier de reden voor is. Dus komende week zou het vol moeten zitten met wespen!

Ook allerlei vliegjes zal je op en bij de appels zien. Het is fascinerend om enkele minuten te blijven kijken wat er zoal op de appels afkomt!

Wanneer je een ‘te schone’ tuin hebt, komen er ook weinig dieren in je tuin. Want wie wil ergens leven waar geen voedsel te vinden is. Daarnaast komen weer allerlei vogels op de appels af, om bijvoorbeeld de vliegjes op te eten.

Dus maak gerust een hoekje in je tuin waarin je wat keukenafval gooit, laat het lekker rotten en schimmelen. Het ziet er misschien niet uit, maar het is een feest voor allerlei beestjes!

Categorieën: Dieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De captcha is niet meer geldig, herlaad de captcha!

Gerelateerde artikelen

Dieren

Volg de koolmees via de webcam

Eind februari ontdekte een paartje koolmezen het nestkastje met webcam. Dat leverde al leuke beelden op. Half maart begonnen ze een nestje te bouwen, maar na enkele dagen waren ze nergens meer te bekennen. Maar Lees verder…

Dieren

Vos, hond, wasbeer of toch wasbeerhond?

Toen ik laatst een schedel gevonden had dacht ik meteen dat het de schedel van een vos was. Maar de neus van een vos is veel smaller dan bij de schedel die ik gevonden had. Lees verder…

Dieren

De boomkikker, Hyla arborea

Van het weekend ben ik op stap geweest met een fotografieworkshop boomkikkers. De workshop werd gegeven door Bob Luijks, natuurfotograaf. Doel van de workshop was om de boomkikker te fotograferen, maar ook voor een mooie Lees verder…