Gisteren was heel Nederland in rep en roer, het sneeuwde namelijk!

Aangezien er bijna geen sneeuw meer lag in Eindhoven was het een mooie kans op een time-lapse te maken van de sneeuwval.

Bij time-lapse-fotografie maak je bijvoorbeeld elke 5 minuten een foto en ‘plakt’ de foto’s aan elkaar zodat het een filmpje wordt. Hiermee kun je zoals met de sneeuwval een kort filmpje maken van iets wat in dit geval 3 uur geduurd heeft.

Zo heb ik de eerste foto genomen om 13:34 uur en de laatste foto om 17:29 uur.

IMG_4126 IMG_4153

Op het filmpje is duidelijk te zien dat het steeds witter wordt van de sneeuw, maar ook de bamboe die steeds meer gaat hangen door het gewicht van de sneeuw.

Een time-lapse kun je bijvoorbeeld ook maken van een zonsopgang, ondergang, bouw van een huis, noem maar op. Kortom van alles wat langere tijd in beslag neemt en je zo samen kunt pakken in een kort filmpje.

Categorieën: NatuurOpvallende zaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De captcha is niet meer geldig, herlaad de captcha!

Gerelateerde artikelen

Natuur

Moerputten

Een van de bewoners van dit gebied heeft een rol in de film ‘Holland, natuur in de delta’ gespeeld, namelijk het pimpernelblauwtje. Het pimpernelblauwtje vliegt pas van eind juni tot en met augustus, maar gelukkig Lees verder…

Buitenland

Teverener Heide

Net over de grens bij Brunssum ligt in Duitsland de Teverener Heide. Dit gebied grenst aan de Brunsummerheide, maar is een stuk vlakker en waarschijnlijk kom je hier ook een stuk minder wandelaars tegen! De Lees verder…

Natuur

Dommel en Malpiebossen

Na een ietwat tegenvallende wandeling langs de Dommel en Essche Stroom toch maar een nieuwe poging ondernomen. Dit maal langs de Dommel ten zuiden van Borkel en een ronde door de bossen ten noorden van Lees verder…