Wat is er nu zo speciaal aan een Wilde eend? Nou het feit dat ze op een plek zitten waar ik er nog nooit één gezien heb!

ehmtb

Vanmorgen kreeg ik een berichtje via Whatsapp dat er ‘bezoekers’ op de oprit zouden zitten. Meteen dacht ik aan leden van Occupy, maar het was een paartje eendjes!

Een oprit in de stad, vol met sneeuw, lijkt me geen aantrekkelijke plek voor eendjes om te gaan zitten. Dus daarom ook maar even op internet gezocht wat eendjes zoal mogen eten. Brood blijkt slecht te zijn vanwege het zout, maar graan- en zaadmengsels blijken wel goed te zijn.

IMG_4161IMG_4162

Gelukkig had ik nog een zak voer staan en dus meteen maar even wat bij de eendjes gestrooid. Meteen liepen ze op het voer af om het op te eten.

Nu zitten ze weer met hun snavel diep in hun vacht geduwd te wachten tot de kou voorbij is.

IMG_4167

Om eerlijk te zijn, ik zou niet met ze willen ruilen!

Categorieën: NatuurOpvallende zaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De captcha is niet meer geldig, herlaad de captcha!

Gerelateerde artikelen

Natuur

Moerputten

Een van de bewoners van dit gebied heeft een rol in de film ‘Holland, natuur in de delta’ gespeeld, namelijk het pimpernelblauwtje. Het pimpernelblauwtje vliegt pas van eind juni tot en met augustus, maar gelukkig Lees verder…

Buitenland

Teverener Heide

Net over de grens bij Brunssum ligt in Duitsland de Teverener Heide. Dit gebied grenst aan de Brunsummerheide, maar is een stuk vlakker en waarschijnlijk kom je hier ook een stuk minder wandelaars tegen! De Lees verder…

Natuur

Dommel en Malpiebossen

Na een ietwat tegenvallende wandeling langs de Dommel en Essche Stroom toch maar een nieuwe poging ondernomen. Dit maal langs de Dommel ten zuiden van Borkel en een ronde door de bossen ten noorden van Lees verder…