Woensdag 22 februari zag ik op twitter een oproepje voorbij komen om mee te doen met een ‘prijsvraag’. Om kans te maken op een meet en greet met jonge cheeta’s moest je een foto van je huisdier naar Omroep Brabant radio sturen.

Onderstaande foto’s heb ik naar Omroep Brabant gestuurd en rond 16 uur werd ik gebeld en kwam ik even later in de uitzending bij Maarten Kortlever.

IMG_0387IMG_0429

Na de uitzending meteen wat telefoontjes gepleegd en zaterdagmiddag ging het dan daadwerkelijk gebeuren!

Bij binnenkomst van Zoo Parc Overloon kregen we al te horen dat we echt de eerste bezoekers waren die de jonge cheeta’s mochten bezoeken. Aangezien we ruim op tijd waren, zijn we nog eerst het park rondgelopen.

Het is een mooi concept dat je als het ware tussen de dieren door kunt lopen. Zo hebben de dieren meer ruimte en kun je de dieren ook beter bekijken.

_MG_4431_MG_4439

Niet alle dieren kunnen zo maar vrij rondlopen tussen het publiek. Zoals de mannetjes cheeta’s waarbij één van de mannetjes de vader is van de vier jonge cheeta’s.

IMG_20120225_125111

_MG_4461 _MG_4470
_MG_4474_MG_4476

De flamingo’s lijken soms in een knoop te zitten als ze zich aan het wassen zijn:

_MG_4480_MG_4481

Na het park gezien te hebben was het alweer half 3 en dus tijd om ons te melden bij de receptie van het park voor de meet en greet.

Dierenverzorgster Nathalie nam ons als eerste mee naar de ruimte waar al het voer voor de dieren in het park bereid wordt.

Zo lag er bijvoorbeeld een grote zak met kant en klaar voer voor flamingo’s. De miereneter kreeg heel verrassend geen gedroogde mieren te eten, maar een poeder vol nodige vitaminen en mineralen. Af en toe kreeg de miereneter ook een eendagskuiken. Ondanks de kleine omvang van zijn snuit kan een miereneter toch een eendagskuiken eten!

Nathalie had al het voer voor de cheeta’s klaar staan, een runderhart.

Na een eindje lopen kwamen we bij het vertrek waar de 4 jonge cheeta’s en hun moeder verbleven.

De cheeta’s waren al flink gegroeid als je ze vergelijkt met deze foto.

_MG_4505 _MG_4506

Nadat het verblijf geopend was, konden we dichter bij de cheeta’s komen. Alleen een stuk gaas zat er tussen de cheeta’s en ons in!

_MG_4512

We mochten niet te dicht bij het hek komen als Xavannah (moeder cheeta) in de buurt was. Want ze kon flink uithalen met haar poten tegen het hek.

Wat meteen opviel was het soort geluid dat de cheeta’s maken. Precies hetzelfde soort geluid wanneer een kat een vogeltje ziet.

Moeder Xavannah vond het in eerste instantie maar niks en hield ons goed in de gaten.

_MG_4521

Maar na enkele minuten liep ze rustig met haar jonge cheeta’s door het verblijf.

_MG_4538_MG_4539

Toen Nathalie het voer (runderhart met extra vitaminen en mineralen in poeder vorm) op de grond had neergezet, waren alle ogen op het voer gericht:

_MG_4542 _MG_4548

Nadat de deur weer dicht was, konden de luiken open van het verblijf van de cheeta’s en konden ze gaan eten.

_MG_4554

Al snel werden er stukken vlees los getrokken en was het enigszins vechten om het lekkerste stukje vlees:

_MG_4561 _MG_4595

Xavannah had nog nooit hart gekregen en het was dan ook even wennen voor haar. Maar ze moest er niets van hebben. Een klein beetje heeft ze gegeten, de rest hadden haar jongen opgegeten.

Na het eten was het ‘speelkwartier’ begonnen:

_MG_4588

Helaas was het bijna onmogelijk om de vier jonge cheeta’s tegelijk op de foto te krijgen. Dit is was het beste resultaat:

_MG_4600
Reza, Zayra, Tahnee en Tino (in willekeurige volgorde)

Tenslotte nog een ‘familiefoto’:

_MG_4609

De cheeta’s hadden blijkbaar goed gegeten en gingen dan ook lekker zitten uitbuiken:

_MG_4612

Inmiddels was het alweer half vier en was de meet en greet afgelopen!

Het was erg leuk om zo een kijkje achter de schermen te krijgen en ook om als eerste bezoeker de jonge cheeta’s te zien voordat het grote publiek ze half maar krijgt te zien.

Daarnaast was het ook een erg mooie kans om foto’s van zo dichtbij te kunnen nemen van deze mooie dieren.

Hopelijk hebben de andere 2 winnaars er ook zo van genoten!