De jaren dat ik op mijn huidige adres in Eindhoven woon heb ik ze nooit gezien, maar blijkbaar hebben ze nu eindelijk mijn tuin en het vogelvoerhuisje ontdekt. Want de huismussen komen nu dagelijks langs om te genieten van het vogelvoer!

Blijkbaar is het vogelvoer zo lekker dat een huismus zelfs meer dan 12 minuten lang aan een stuk van het voer blijft eten!

Maar nog leuker is het om te zien hoe 2 paartjes huismussen langskomen om voer uit het vogelvoerhuisje te pikken.

Het geluid van de huismus zou een geluid moeten zijn dat je dagelijks zou moeten horen. Maar helaas is het een geluid geworden wat je vroeger veel meer kon horen dan nu en zodra je het hoort aan ‘vroeger’ denkt.


Binnenkort toch maar eens een nestkastje maken voor de huismus, mogelijk dat ze volgend jaar dan hier in de tuin gaan broeden!

Categorieën: Natuur