De jaren dat ik op mijn huidige adres in Eindhoven woon heb ik ze nooit gezien, maar blijkbaar hebben ze nu eindelijk mijn tuin en het vogelvoerhuisje ontdekt. Want de huismussen komen nu dagelijks langs om te genieten van het vogelvoer!

Blijkbaar is het vogelvoer zo lekker dat een huismus zelfs meer dan 12 minuten lang aan een stuk van het voer blijft eten!

Maar nog leuker is het om te zien hoe 2 paartjes huismussen langskomen om voer uit het vogelvoerhuisje te pikken.

Het geluid van de huismus zou een geluid moeten zijn dat je dagelijks zou moeten horen. Maar helaas is het een geluid geworden wat je vroeger veel meer kon horen dan nu en zodra je het hoort aan ‘vroeger’ denkt.


Binnenkort toch maar eens een nestkastje maken voor de huismus, mogelijk dat ze volgend jaar dan hier in de tuin gaan broeden!

Categorieën: Natuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De captcha is niet meer geldig, herlaad de captcha!

Gerelateerde artikelen

Natuur

Oerlesche en Zandoerlesche bossen

Laatst ben ik met de padenwerkgroep van IVN Veldhoven-Eindhoven-Vessem mee op pad geweest om de wandelroute door de Oerlesche en Zandoerlesche Bossen weer op orde te maken. Door de nieuwe weg die midden door de Lees verder…

Natuur

Rucphense Heide

Veel stuifzand- en heidegebieden zijn in het bezit van het Rijksvastgoedbedrijf. Het Rijksvastgoedbedrijf is namelijk de officiële naam voor het onderdeel van Defensie dat verantwoordelijk is voor het grondbezit van de militaire oefenterreinen, zoals de Lees verder…

Natuur

Moerputten

Een van de bewoners van dit gebied heeft een rol in de film ‘Holland, natuur in de delta’ gespeeld, namelijk het pimpernelblauwtje. Het pimpernelblauwtje vliegt pas van eind juni tot en met augustus, maar gelukkig Lees verder…