In het weekend van 21 en 22 april was het weer Guerrilla Gardeners weekend, oftewel met een groepje mensen je eigen buurt of stad/dorp opvrolijken met planten en bloemen. Maar dan niet in de achtertuin, maar geveltuintjes aanleggen of bloembakken en boomspiegels vullen. Maar ook braakliggende terreinen ontkomen niet aan de Guerrilla Gardeners!

Dit weekend stond in het teken van smulplanten, oftewel niet alleen vaste planten en mooie bloemen zetten, maar ook groenten, fruit en kruiden.

Wij hebben daarom pompoen, doperwt, lavendel en aardbeien geplant.

In Eindhoven doet GroenLinks voor de derde keer mee aan het Guerrilla Gardeners weekend. De eerste keer werd meteen vastgelegd door Omroep Brabant!

Dit maal zijn we aan de slag gegaan in de wijken Gestel en Stratum.

Als eerste gingen we aan de slag op de kruising Madeliefstraat/Scheidingstraat waar we drie bloembakken gevuld hebben met lavendel, pompoen, doperwt, Pachysandra, anjers en nog andere vaste planten.

 _MG_5432 _MG_5451
_MG_5443_MG_5418 

Mensen die voorbij kwamen lopen waren meteen erg enthousiast en vroegen zich af waarom we dat aan het doen waren. Na uitgelegd te hebben dat het was om de buurt op te vrolijken en groen mensen blij maakt, werden ze alleen maar enthousiaster!

GroenLinks raadslid Mohamed Bouassria kwam ook langs om te helpen met de actie.

_MG_5477

Na de Kreeftstraat gingen we richting Madeliefstraat om een geveltuintje aan te leggen. Na wat wrikken met schroevendraaiers kregen we de stoeptegels los en konden we aan de slag!

_MG_5484_MG_5512

Na een kop koffie, glaasje fris gingen we op pad richting de Telemannlaan. De bloembakken bij de ingangen van de flats werden meteen voorzien van planten en ook de fietsenstalling werd ‘groener’.

_MG_5552_MG_5571

Na de Telemannlaan gingen we richting het laatste adres, Sint Martinusstraat, waar we boomspiegels voorzien hebben van planten en ook nog enkele bloembakken gevuld hebben met aardbeiplantjes.

_MG_5575_MG_5596

Het was een geslaagde dag, waarbij Eindhoven weer iets groener is geworden! In het najaar gaan we bloembollen planten, zodat in het voorjaar van 2013 het een verrassing is waar de bloembollen omhoog gaan komen.

Mocht je zelf een geveltuintje willen, kijk dan eens op de site van de gemeente Eindhoven voor tips!