Het jaar 2012 is uitgeroepen tot het jaar van de bij. Dit ‘speciale’ jaar komt op een goed moment, al hoewel het slecht gesteld is met de bij.

Er zijn steeds minder bijen door invloeden van landbouwgif, varroa mijten en andere bedreigingen.

Dit jaar wordt dan ook aan het publiek duidelijk gemaakt dat bijen een noodzakelijke schakel in de natuur zijn en dus onmisbaar zijn!

Via twitter kwam ik in contact met Linda Bierings, zij houdt bijen in Oerle (Veldhoven) en vroeg me laatst om eens langs te komen om foto’s te maken van haar bijen.

Op mijn 12e heb ik een cursus bijenhouden gevolgd bij ‘t Zoemhukske in Horst. Daarmee was ik een van de jongste imkers van Nederland.

Door het aanbod van Linda om foto’s te maken van haar bijen was het een mooie kans om weer opnieuw kennis te maken met mijn oude hobby!

Aangezien er zoveel te vertellen valt over bijen, ga ik elke keer een ander thema behandelen. Helemaal handig is, dat ik er nu ook mooie foto’s van heb.

Het eerste verhaal zal gaan over van eitje tot volwassen bij.

Ik heb ook al enkele mooie filmpjes (hier en hier) gemaakt, ook zeker de moeite waard om te bekijken.

Categorieën: Natuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De captcha is niet meer geldig, herlaad de captcha!

Gerelateerde artikelen

Natuur

Moerputten

Een van de bewoners van dit gebied heeft een rol in de film ‘Holland, natuur in de delta’ gespeeld, namelijk het pimpernelblauwtje. Het pimpernelblauwtje vliegt pas van eind juni tot en met augustus, maar gelukkig Lees verder…

Buitenland

Teverener Heide

Net over de grens bij Brunssum ligt in Duitsland de Teverener Heide. Dit gebied grenst aan de Brunsummerheide, maar is een stuk vlakker en waarschijnlijk kom je hier ook een stuk minder wandelaars tegen! De Lees verder…

Natuur

Dommel en Malpiebossen

Na een ietwat tegenvallende wandeling langs de Dommel en Essche Stroom toch maar een nieuwe poging ondernomen. Dit maal langs de Dommel ten zuiden van Borkel en een ronde door de bossen ten noorden van Lees verder…