Vorige week ben ik naar Noorwegen geweest voor een fotoreis georganiseerd door Maas van de Ruitenbeek. We hebben de hoogvlaktes van Noorwegen bezocht en vastgelegd met onze fotocamera’s. Ik wil graag mijn 10 mooiste/vreemde/opmerkelijkste foto’s delen op mijn website.

 • Voor een regenboog heb je niet altijd regen en zon nodig. Deze planten bewijzen dat ook zij een regenboog kunnen maken!
  IMG_8860
 • In Nederland is de herfst qua kleuren van de boombladeren nog ver te zoeken. In Noorwegen was deze al goed waar te nemen. Helemaal mooi is dat de bomen die al gekleurde bladeren hebben ‘speciaal’ op de voorgrond lijken te staan van het grote bos op de achtergrond.
  IMG_8966
 • Tijdens onze rit over de hoogvlakte kwamen we deze Jacobsladder (zonlicht dat zichtbaar is als een soort schijnwerper vanwege de wolken) tegen. Elke seconde werden andere delen van de bergen verlicht door het zonlicht. Eigenlijk zou ik 10 foto’s van deze plek kunnen plaatsen omdat ze allemaal bijzonder zijn!
  IMG_8993
 • Dat de kleuren in het landschap in de buurt van Dovrefjell en Rondane bijzonder zijn, geeft deze foto duidelijk weer! Een dreigende lucht, herfstkleuren van de berkenbomen, de lichte kleur van het rendiermos, struikjes die ook allerlei kleuren hebben, maken dit een geheel van allerlei kleuren!
  IMG_9086
 • Een dier wat vroeger tijdens de ijstijd ook in Nederland leefde, de muskusos. Momenteel leven er ongeveer 300 muskusossen in Noorwegen. Afgelopen tijd zijn er 30 muskusossen overleden aan de gevolgen van een longontsteking. Na veel zoeken hebben we toch een groepje van 5 muskusossen kunnen vinden. Een mannetje, twee vrouwtjes en 2 jonge muskusossen. Echt een dier wat thuis hoort in de omgeving van Dovrefjell en Rondane!
  IMG_9240
 • Wat krijg je als je drie muskusossen naast elkaar ziet staan? Je zou bijna denken dat het drie pony’s zijn! (Let op de haren die door de sterke wind flink opzij zijn gewaaid!)
  IMG_9268
 • Tijdens een wandeling op zoek naar nog meer muskusossen kwam ik deze schitterende wolkenpartij tegen! Met het weids landschap geeft dit een schitterende beeld van de omgeving!
  IMG_9391
 • Na een flinke wandeling had ik nog energie over om op het terrein van ons huisje foto’s te maken. Doordat de zon aan het ondergaan was, gaf dit een erg mooi licht op dit huisje. Ook de hemel die al flink donker aan het worden was, zorgt voor een sprookjesachtig geheel.
  IMG_9447
 • Ook dit is Noorwegen… Onderweg naar huis zagen we opeens erg veel rendieren staan. Toen we goed keken bleek het een rendierslachterij te zijn. De rendieren hebben rode geweien omdat ze door de verdrukking hun vel van het gewei stoten en daardoor bloed verliezen. De huiden van de geslachte rendieren lagen te drogen op de stenen bij de slachterij (een foto daarvan zal ik jullie besparen).
  IMG_9602
 • Telkens viel me dit plantje op met fel rood gekleurde blaadjes. Het gaat om Arctostaphylos alpinus (‘bergbosbessen’). Vanuit de auto was dit plantje goed waarneembaar vanwege de fel rode bladeren.
  IMG_9646
Categorieën: BuitenlandNatuur