Zaterdag was er op de Dam in Amsterdam een demonstratie tegen de megastallen en intensieve veehouderij.

Helaas was dit al de tweede maal dat deze demonstratie gehouden werd, aangezien er nog niet genoeg veranderd is met betrekking tot wet- en regelgeving voor megastallen en intensieve veehouderij.

Net als vorig jaar, was de demonstratie weer goed bezocht! Dit keer waren er ongeveer 1000 mensen op de been tegen de megastallen.

IMG_2378

Er waren diverse sprekers zoals Remco Stunnenberg (organisatie demonstratie), Kiza Donders (10 jaar en al een heldere kijk op de wereld) en Karen Soeters (oprichter PiepVandaag).

IMG_2344IMG_2353IMG_2350

Na deze sprekers was er een debat tussen Tjeerd van Dekken (PvdA), Henk van Gerven (SP), Esther Ouwehand (PvdD)en Jesse Klaver (GroenLinks).

IMG_2381

Geheel terecht werd er door Frank van Schaik gevraagd en gewezen op het feit dat onder andere GroenLinks en SP beslissingen hebben genomen op provinciaal gebied die haaks staan op wat ze landelijk willen.

Het is ondanks het thema mooi om te zien hoe sommige mensen de moeite nemen om zich te verkleden en spandoeken en borden te maken met allerlei leuzen.

IMG_2399IMG_2394

Na het eerste deel van de demonstratie ging er een soort van protestmars door het centrum van Amsterdam over de Paleisstraat, Nieuwezijdse Voorburgwal, Spui en via Rokin weer terug naar de Dam.

Jammer genoeg stond er een hotdog kraam op de plein bij de Dam tijdens de demonstratie.

IMG_2398

Tijdens de protestmars werd er flink gescandeerd met teksten zoals "Megastallen weg ermee! Wat willen wij? Alle dieren in de wei!".

IMG_2418IMG_2435

Het was goed om te zien hoeveel mensen mee liepen in de zogenaamde protestmars.

IMG_2463

Na terugkomst op de het plein bij de Dam waren er nog enkele sprekers en daarna was de demonstratie afgelopen.

Het hopen blijft dat er volgend jaar geen demonstratie meer nodig is, maar de organisatie gaf al aan dat indien nodig er volgend jaar weer een demonstratie zal zijn! Wordt vervolgd!