Sinds vanmiddag is er een digitale imkercursus op internet te vinden.

In eerste instantie is de cursus gemaakt om kinderen te informeren over bijen en het leven van bijen. Maar de cursus is ook zeer interessant voor volwassenen!

introcursus

Voor dit project heb ik een bijdrage geleverd in de vorm van tientallen foto’s die je tijdens de cursus voorbij ziet komen. Zoals werksters, darren, koninginnen, stuifmeel, raten en nog veel meer.

20cursus

Het project is een vervolg op het (papieren) boek ‘Monster en meisje’ waarin De Heer Bij verdrietig is over zieke bijen.

boek_foto2

Met deze digitale cursus wil MoodyDoodle in samenwerking met Oxfam Novib en Food4Bees aandacht vragen voor de problematiek rondom ziekte bij bijen maar ook interesse wekken voor het houden van bijen.

Binnenkort kun je ook voor de tablet (iPad of Android) de digitale imkercursus downloaden. De cursus kan je nu al via je browser op je tablet bekijken, zodat je niet hoeft te wachten op de app. Veel kijk- en luisterplezier!

Categorieën: BijenOpvallende zaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De captcha is niet meer geldig, herlaad de captcha!

Gerelateerde artikelen

Natuur

Meer dan 8 miljoen kg zand in de lucht

Iedereen zal het dinsdag gemerkt hebben; de lucht was niet mooi blauw maar geel/oranje gekleurd en de zon leek net alsof zij elk moment kon ondergaan terwijl de zon hoog aan de hemel stond. Door Lees verder…

Natuur

Vervellingshuid levendbarende hagedis

Tijdens mijn vaste monitoringsrondje levendbarende hagedissen, kwam ik dit keer iets fraais tegen. Namelijk een stuk vervellingshuid (huidflard) van een levendbarende hagedis! Het stuk is maar 2 cm groot, maar je kan toch duidelijk de Lees verder…

Natuur

Slecht nieuws vanuit de Malpie, Valkenswaard

Eind juni stond er een oproep in het Eindhovens Dagblad waarin Bosgroep Zuid Nederland vrijwilligers zocht voor het inventariseren van klokjesgentianen en gentiaanblauwtjes op de Malpie, Valkenswaard. Aangezien ik ook al enkele jaren de klokjesgentianen Lees verder…