Nadat afgelopen weken mijn hele koolplant kaalgevreten was door rupsen van het koolwitje kwam er iets moois voor in de plaats!

Op het moment dat ik keek was een koolwitje uit de pop gekropen!

Jammer genoeg was ik net te laat, maat het was even goed erg mooi om te zien hoe de zojuist ‘geboren’ vlinder zat te wachten tot de vleugels ‘hard’ genoeg waren om te kunnen vliegen.

IMG_4719_1600x1066

Het blijft een vreemde gewaarwording dat een eitje een rups wordt, de rups een pop en uiteindelijk er een vlinder uit komt kruipen!

IMG_4727_1600x1066IMG_4728_1600x1066

Op het moment van de ‘geboorte’ is de vlinder erg kwetsbaar, hij valt nu opeens heel erg op qua kleur en omvang, maar kan nog niet wegvliegen.

Pas wanneer de vleugels volgepompt zijn met bloed kan de vlinder vliegen.

Wil je dit schouwspel een keer ‘live’  meemaken, kijk dan goed op kaalgevreten koolplanten en de kans is groot dat er een pop op zit die elk moment kan veranderen in een prachtige vlinder!

IMG_4735_799x1200

Categorieën: Natuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De captcha is niet meer geldig, herlaad de captcha!

Gerelateerde artikelen

Natuur

Rucphense Heide

Veel stuifzand- en heidegebieden zijn in het bezit van het Rijksvastgoedbedrijf. Het Rijksvastgoedbedrijf is namelijk de officiële naam voor het onderdeel van Defensie dat verantwoordelijk is voor het grondbezit van de militaire oefenterreinen, zoals de Lees verder…

Natuur

Moerputten

Een van de bewoners van dit gebied heeft een rol in de film ‘Holland, natuur in de delta’ gespeeld, namelijk het pimpernelblauwtje. Het pimpernelblauwtje vliegt pas van eind juni tot en met augustus, maar gelukkig Lees verder…

Buitenland

Teverener Heide

Net over de grens bij Brunssum ligt in Duitsland de Teverener Heide. Dit gebied grenst aan de Brunsummerheide, maar is een stuk vlakker en waarschijnlijk kom je hier ook een stuk minder wandelaars tegen! De Lees verder…