Vanaf 1 augustus 2014 zijn banken wettelijk verplicht om alleen nog transacties uit te voeren met IBAN. Dus wanneer je dan oude rekeningnummers gebruikt, zal de bank je transactie niet uitvoeren.

Wanneer je nu een IBAN nummer wilt gebruiken en je hebt alleen het oude rekeningnummer kun je gebruik maken van websites die het rekeningnummer converteren naar het IBAN nummer.

Maar..

Stel ik wil geld over maken naar een vriend voor zijn verjaardag. Ik heb alleen nog zijn oude rekeningnummer 123456789. Nu wil ik na 1 augustus geld overmaken, dan log ik in op de website van mijn bank en wil het oude rekeningnummer invullen.

Waarschijnlijk krijg ik dan een melding dat ik het IBAN nummer moet hebben.

Wat doe je dan? Je opent een nieuw browserscherm en typt bij Google in:

“IBAN converteren”

Grote kans is dat je websites krijgt die geen slechte bedoelingen hebben en dus het oude rekeningnummer omzetten naar IBAN.

Maar er komen vast en zeker websites die het rekeningnummer dat ik invoer omzetten in een IBAN rekeningnummer van iemand anders.

Als onwetend persoon kopieer ik het IBAN nummer, plak het in het scherm van mijn bankieren scherm en klik op verzenden.

In de veronderstelling dat ik bijvoorbeeld 25 euro over heb gemaakt naar een vriend van me, heb ik bijvoorbeeld iemand in Slovenië of een ander land ‘verblijd’ met 25 euro.

Maar ook mailtjes zoals hieronder zullen steeds vaker verschijnen. Want mensen horen iets van IBAN – overstappen – 2014 en trappen dan vaak onbewust in deze mailtjes.

iban

Het is dus afwachten hoe de banken gaan proberen om het misbruik zoveel mogelijk te voorkomen tijdens de overstap op IBAN!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De captcha is niet meer geldig, herlaad de captcha!

Gerelateerde artikelen

Natuur

Meer dan 8 miljoen kg zand in de lucht

Iedereen zal het dinsdag gemerkt hebben; de lucht was niet mooi blauw maar geel/oranje gekleurd en de zon leek net alsof zij elk moment kon ondergaan terwijl de zon hoog aan de hemel stond. Door Lees verder…

Natuur

Vervellingshuid levendbarende hagedis

Tijdens mijn vaste monitoringsrondje levendbarende hagedissen, kwam ik dit keer iets fraais tegen. Namelijk een stuk vervellingshuid (huidflard) van een levendbarende hagedis! Het stuk is maar 2 cm groot, maar je kan toch duidelijk de Lees verder…

Natuur

Slecht nieuws vanuit de Malpie, Valkenswaard

Eind juni stond er een oproep in het Eindhovens Dagblad waarin Bosgroep Zuid Nederland vrijwilligers zocht voor het inventariseren van klokjesgentianen en gentiaanblauwtjes op de Malpie, Valkenswaard. Aangezien ik ook al enkele jaren de klokjesgentianen Lees verder…