Van het weekend was het ideaal wandelweer en mijn ouders en oom en tante wilden mee gaan wandelen en zodoende kwam ik uit bij een wandeling net over de grens bij Venlo in de buurt van Hinsbeck, gemeente Nettetal.


Download GPX track - Hinsbeck

De route start bij de kerk in Hinsbeck en al snel kom je via wandelpaden in de bossen uit.

Door de zachte winter hebben veel paddenstoelen de winter overleefd en zo kwam ik onderweg ook diverse soorten zwammen tegen.

Zoals de bittere kaaszwam en de eikentrilzwam.

IMG_6583IMG_6630

Vanaf een soort steiger heb je uitzicht over het ‘Gagelhangmoor’. Een gebied met heel veel gagel. Een soort die van natte, zure en venige grond houdt.

IMG_6591

Al snel zie je een 28,8 meter hoge uitkijktoren staan op de Taubenberg.

Een toren die niet geschikt is voor mensen met hoogtevrees, want het zijn ‘open’ trappen en boven in de toren gaat de toren behoorlijk op en neer.

IMG_6613IMG_6604

Boven in de toren kun je kilometers ver weg kijken. Ik kon zondag maar liefst 12 km ver weg kijken. Want in de verte zag je de Innovatoren (70 meter hoog).

panorama

IMG_6611kaart

Na de toren loop je via het bos over brede paden door akkerland.

IMG_6615

Wanneer je goed naar de bordjes kijkt onderweg loop je niet een kleine route, maar over een route (E8 European long distance path) die van Dursey, Ierland naar Istanbul, Turkije loopt. Een route van maar liefst 4390 km!

IMG_6616

Diverse malen steek je de rivier de Nette over. Een rivier die 28 km lang is en ontspringt in Dülken en uitmondt in de Niers bij Wachtendonk.

IMG_6619

Tijdens de wandeling maak je een grote ronde rondom Glabbacher Bruch, Poelvenn See, Schroliksee en Hinsbecker Bruch.

IMG_6627IMG_6639

Dat het een veelzijdige wandeling is, blijkt wel uit het feit dat je bos-, cultuur-, water- en broekboslandschappen onderweg tegenkomt.

IMG_6638

Soms staat het water letterlijk aan de rand van het fiets- en wandelpad.

Op een zonnige zondag moet je niet verwachten dat op de Schlossallee rustig is, want het was nu al achter de meute aanlopen. Maar op de rest van de route merk je daar gelukkig niks van! Dan is het vooral genieten van de rust.

IMG_6643

Wanneer je bijna bij het informatiecentrum bent aangekomen, kun je in de verte de uitkijktoren weer zien liggen.

IMG_6649

Ondanks het feit dat er geen sneeuw te bekennen is, kom je onderweg overal sneeuwklokjes tegen. Het merendeel is verwilderd en groeit dan ook in grote pollen bij elkaar.

IMG_6658IMG_6659

Wanneer je weer bij de bossen bent aangekomen, lijkt het echt alsof je op vakantie een wandeling aan het maken bent. Het soort huizen, de paden, het heuvelachtige karakter van de omgeving. En als je dan ook nog een Jacobsladder krijgt te zien, is het op en top genieten!

Na het stuk door het bos kom je weer aan in Hinsbeck waar de route start en na wat straten kom je uit bij de kerk en de parkeerplaats.

IMG_6664IMG_6672

De route is 13 km, maar als je naar het water loopt dan kom je al snel aan 14 km. Het is een mooie afwisselende route. Wil je de drukte vermijden ga dan door de weeks en je zal vrijwel niemand tegenkomen.

Categorieën: NatuurWandelen