Wandelen is een grote hobby van me, waarom niet mijn hobby combineren met een erg goed doel?

Vandaar dat ik in de nacht van 29 op 30 mei meeloop met de ‘Nacht van de vluchteling’. Een wandeling van maar liefst 40 kilometer van de Erasmusbrug in Rotterdam naar het centrum van Den Haag.

De wandeltocht begint om middernacht en dan 8-9 uur later verwacht ik te voet aan te komen in Den Haag.

Het geld dat wordt opgehaald met deze sponsortocht gaat naar de vluchtelingen in Syrië. In een land wat begon met een Arabische lente (wat een positieve verandering leek te zijn) is veranderd in een burgeroorlog. Nog dagelijks wordt er gevochten en vallen er slachtoffers.

De afstand en tijdstip zijn bewust gekozen voor deze wandeltocht. Mensen die moeten vluchten voor geweld en oorlog, kunnen niet het tijdstip kiezen waarop ze vluchten en ook de afstand die ze vaak te voet moeten afleggen is vaak niet een paar kilometer, maar juist tientallen kilometers.

Tijdens de wandeling, maar ook erna, zal ik verslag doen over hoe de wandeltocht me vergaan is!

Mocht de actie je aanspreken, kijk dan op mijn persoonlijke pagina en elke euro is welkom!

www.nachtvandevluchteling.nl/mennoslaats