Afgelopen zondag was een perfecte dag om in het bos te wandelen. De wegtrekkende mist en de zonnestralen waren schitterend om te zien!
Samen met Lilith heb ik de Trage Tocht – Mook gelopen, een route van ongeveer 14 kilometer lang.

Download hier de route

Vanaf station Mook-Molenhoek loop je eerst parallel aan het spoor en daarna steek je het spoor over. Daarna loop je over de Mookerheide. Door de wegtrekkende mist en de zon die doorbrak kon je de zonnestralen erg goed zien!
IMG_0213 IMG_0220
Na de Mookerheide loop je veelal door het Groesbeekse bos. Ook daar kwamen de zonnestralen heel erg mooi tussen de bomen door.
IMG_0234 IMG_0243 IMG_0245
Wanneer je bij de oude spoorlijn Groesbeek – Kleve (Duitsland) bent aangekomen is bijna niet te zien waar je naar beneden kunt lopen. Door de dichte begroeiing van bramenstruiken is het smalle pad vrijwel onzichtbaar geworden. We zijn parallel aan de spoorlijn gelopen en hebben het noordelijke stuk van de route in tegengestelde richting gelopen.
IMG_0255 IMG_0299
Onderweg kom je diverse paddenstoelen tegen; van hele grote sponszwammen tot hele kleine amethistzwammen.
IMG_0302 IMG_0258
Naast paddenstoelen, kom je ook nog verschillende rupsen tegen. Zoals de rups van de meriansborstel (nachtvlinder), een opvallend gele rups met een lange uitstekende borstel.
IMG_0267 IMG_0308
Hoogstwaarschijnlijk hebben we ook nog een cantharel gezien, een soort die op de rode lijst staat.
IMG_0238 IMG_0239
Na een ronde door het Groesbeekse bos kom je weer bij de oude spoorlijn uit. Op sommige plekken kun je de oude spoorlijn haast niet meer zien liggen door de dichte begroeiing.
IMG_0289 IMG_0283
Via statige beukenlanen loop je weer richting de Mookerheide en station Mook-Molenhoek.
IMG_0306
Sterretjesmos met mycena (paddenstoelen) geeft helemaal een najaarsplaatje. Met het mooie licht erbij maakt dat de foto helemaal compleet.
IMG_0266
Door het niet kunnen vinden van de ‘afslag’ bij de oude spoorlijn werd de totale afstand van de route 15,5 kilometer lang. Zonder verkeerd lopen zou je op 14 kilometer uitkomen. Een mooie afstand, waarbij het station een mooie start van de route is. Jammer dat er zo weinig stations zo dicht bij dergelijke mooie wandelroutes liggen!

Categorieën: NatuurWandelen