Nadat er van het weekend ongeveer 10 cm sneeuw is gevallen in Eindhoven heb ik een wandeling gemaakt over de Stratumse Heide en Leenderheide (Grote Heide).

IMG_1515-3

Het leek alsof het regende, maar doordat de temperatuur 4 graden boven nul was, dooide het al flink in de bossen.

Af en toe viel er zo’n pakketje half ontdooide sneeuw op je hoofd. Niet zo erg als de takken die afgelopen dagen afgebroken zijn door het gewicht van de sneeuw. Staatsbosbeheer gaf niet voor niks op zaterdag het advies om de bossen te mijden!

IMG_1548

Maar ondanks het dooien en de takken, was het schitterend om de vennen te zien, zoals het Karperven!

IMG_1536 IMG_1588

Op de Stratumse Heide kwam ik nog een erg mooie ‘sneeuwpop’ tegen. Het leek meer op een kunstwerk dan op een sneeuwpop.

IMG_1550 IMG_1556

Op de Grote Heide was de sneeuw nog niet plat gelopen door de wandelaars en hoorde je bij elke stap het geknisper van de sneeuw. Daarnaast kon je nog goed de diverse sporen van reeën zien.

IMG_1574 IMG_1576

Jammer genoeg zal eind van de week alle sneeuw weer weg zijn. Maar met deze temperaturen (+4°C) door de sneeuw wandelen is zeker geen straf. Het mooie uitzicht en de vele sporen van reeën in de sneeuw maken het een klein ‘feestje’.

Categorieën: NatuurWandelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De captcha is niet meer geldig, herlaad de captcha!

Gerelateerde artikelen

Natuur

Moerputten

Een van de bewoners van dit gebied heeft een rol in de film ‘Holland, natuur in de delta’ gespeeld, namelijk het pimpernelblauwtje. Het pimpernelblauwtje vliegt pas van eind juni tot en met augustus, maar gelukkig Lees verder…

Buitenland

Teverener Heide

Net over de grens bij Brunssum ligt in Duitsland de Teverener Heide. Dit gebied grenst aan de Brunsummerheide, maar is een stuk vlakker en waarschijnlijk kom je hier ook een stuk minder wandelaars tegen! De Lees verder…

Natuur

Dommel en Malpiebossen

Na een ietwat tegenvallende wandeling langs de Dommel en Essche Stroom toch maar een nieuwe poging ondernomen. Dit maal langs de Dommel ten zuiden van Borkel en een ronde door de bossen ten noorden van Lees verder…