Gisteren heb ik samen met Lilith de NS Wandeling Veluwezoom gelopen. Een route van 14 kilometer lang. Waarbij je van station Dieren, via de Onzalige Bossen, Posbank en langs de Beekhuizense Beek naar station Velp.

Download hier de route

Na ongeveer een kilometer vanaf station Dieren loop je in de Onzalige Bossen. Al snel kom je veel wroetsporen tegen van wilde zwijnen!
In de Onzalige Bossen is het erg heuvelachtig, je loopt over kaarsrechte beukenlanen, heuvel op en af.
IMG_1642 IMG_1648
Wanneer je de wit/rode paaltjes volgt, heb je geen routebeschrijving nodig. Soms is het even zoeken, want de wit/rode is ook aangebracht op bomen.
IMG_1649
Opvallend is de grote hoeveelheid bosbesstruiken die je onderweg tegenkomt. De reeën, herten en wilde zwijnen kunnen hier goed van eten zodra er bessen aan zitten!
IMG_1656
Wanneer je in de buurt van de Posbank komt, zie je steeds meer heidestruiken staan. Tot je op de Posbank uitkomt, waar het in augustus en september een paarse deken is van bloeiende struikheide!
Stitch_2
Vanaf het uitzichtpunt op de Posbank kun je kilometers ver kijken. Je ziet de afvalverbranding in Duiven, Reichswald, Emmerich en nog veel meer!
Stitch_4
Stitch_3
Wanneer je over de Posbank loopt, lijkt het erg veel op de Brunssummerheide. Erg heuvelachtig en vol met struikheide.
IMG_1683 IMG_1693
Op de Posbank kom je ook de zeldzame Gaspeldoorn tegen. Jammer genoeg stond deze struik nog in de knoppen en niet in bloei. De bloemen lijken veel op die van de brem.
IMG_1686
Na de Posbank loop je parallel aan de Beekhuizense Beek richting Velp. Het is een helder beekje die je enkele malen met een klein bruggetje moet oversteken.
IMG_1696
Wanner je in Velp bent, loop je via enkele straten naar het station toe.
Het is weer een totaal andere route dan de Groene Wissel wandeling Rheden, terwijl je wel door hetzelfde gebied loopt. Maar zeker niet minder, door de beukenlanen, heuvels, heidevelden en lans de Beekhuizense Beek maakt het een erg afwisselende route waarbij veel te zien is!

Categorieën: NatuurWandelen