Op 20 september 2009 verscheen mijn eerste blog over de Plastic Hero campagne op mennoslaats.nl. Na mijn eerste blog verschenen er nog veel meer, namelijk 423 blogs!

De eerste blogs gingen over allerlei zaken zoals GroenLinks, techniek en mountainbiken. Maar begin 2011 kwamen er steeds meer blogs over wandelingen die ik gemaakt heb, maar ook over excursies en mijn vrijwilligerswerk bij Staatsbosbeheer.

Momenteel komen er alleen maar blogs voorbij over wandelen, natuur, natuur en nog eens natuur! Tijd voor een nieuwe domeinnaam en uiterlijk van de site.

Dan ga je zoeken naar een beschikbare domeinnaam en al snel lijkt het alsof elk woord al vastgelegd is. Wandelen, natuur, groen en buiten, alle variaties daarop zijn al vastgelegd of te koop voor te veel geld!

Vorige week liep ik langs de Sterkselse Aa in het natuurgebied de Pan. Opeens stond ik oog in oog met een ree.

IMG_7618

De ree keek mij aan en ging rustig verder met het eten van blaadjes. Af en toe keek ze op om te zien of ik er nog stond.

Capture

Zodoende kon ik minutenlang filmen hoe de ree aan het foerageren was.

Uiteindelijk vertrok de ree de struiken in en kon ik mijn weg vervolgen. Nog geen 10 meter verderop stond nog een ree die meteen de struiken in dook. Na ongeveer 25 meter stond er wderom een ree en met een korte aanloop sprong deze ‘even’ over de Sterkelsche Aa. Een beek van 3 meter breed.

Na enkele meters zag ik een ijsvogel wegvliegen als een blauwe flits door de lucht. En toen kwam ik op het idee van natuurbeleven.com!

Het doel van mijn site is om mensen te laten genieten van mijn wandelingen en belevenissen in de natuur. Maar ook om ze aan te sporen om zelf buiten van al dat moois te genieten! Vandaar de slogan “natuur beleven – natuur beleef je hier én buiten!”.

Categorieën: BlogNatuur