Iedereen kent de Voerstreek, maar het gebied ten zuiden van de Voerstreek in Wallonië, ‘Land van Herve’ is een stuk minder bekend. Het is daardoor ook iets rustiger qua wandelaars, maar de uitzichten zijn er er niet minder om!

De 11 kilometer lange wandeling start vanaf l’Abbaye du Val Dieu, een abdij in de buurt van Aubel en Saint-Jean-Sart. Je loopt al vrij snel langs een vijver met de nodige eenden, meerkoeten en andere watervogels.


Download GPX track

Na de vijver loop je verder omhoog en je hebt daarna een schitterend uitzicht over de omgeving van de abdij! De mist trok weg en de zon kwam tevoorschijn, jammer dat er geen bankje stond om extra lang van het moment te kunnen genieten.

Dat het geen vlakke route gaat worden maakt het hoogteprofiel meteen duidelijk.

l'Abbaye du Val Dieuelevation

Overal waar je kijkt heb je fraaie vergezichten op de bomen die nu fraai gekleurd zijn.

IMG_0735IMG_0736

Je loopt over holle wegen, maar ook over weilanden en akkers. Het is soms goed zoeken waar de klaphekjes staan die door de heuvels soms goed verstopt zitten.

IMG_0722IMG_0741

Ter hoogte van Knuppelstock heb je een erg fraai uitzicht! Daarnaast kun je hier zelfs het reliëf van het landschap zien én voelen!

IMG_0747IMG_0758

IMG_0752_stitch

Vervolgens loop je even later via een weiland vrij steil naar het dal toe. Overal waar je kijkt heb je een weids uitzicht. Je loopt niet allemaal over verharde wegen, holle wegen en over weilanden. Heel af en toe loop je ook over kleine ‘bospaden’.

IMG_0764IMG_0770

Tijdens de gehele route zie je altijd wel de kerktoren van Saint-Jean-Sart in de verte staan. Je loopt nu parallel aan La Bel en een heel stuk verderop parallel aan La Berwinne.

IMG_0772IMG_0781

Na La Berwinne is het pad merkbaar natter, waarschijnlijk dient dit pad ook als waterafvoer bij een regenbui. Zodoende zijn je wandelschoenen al snel bruin gekleurd van de modder.

Wanneer je bij een boerderij bent aangekomen, kijk dan vooral even achterom. Het uitzicht is hier ook schitterend!

IMG_0784IMG_0785

Ter hoogte van Bushaye zie je in de verte alweer de abdij liggen, verscholen tussen de bomen.

IMG_0787

Uiteindelijk kom je weer bij de abdij uit en je zal merken dat het nu merkbaar drukker is op de parkeerplaats, maar ook bij de abdij zelf!

Het is een route die zeker de moeite waard is in het voor- en najaar waarbij je optimaal kan genieten van de weidse uitzichten! Mocht het veel geregend hebben, dan zou ik deze route even overslaan, want dan is het een grote modderboel.

Alle foto’s:

Categorieën: BuitenlandNatuurWandelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De captcha is niet meer geldig, herlaad de captcha!

Gerelateerde artikelen

Natuur

Moerputten

Een van de bewoners van dit gebied heeft een rol in de film ‘Holland, natuur in de delta’ gespeeld, namelijk het pimpernelblauwtje. Het pimpernelblauwtje vliegt pas van eind juni tot en met augustus, maar gelukkig Lees verder…

Buitenland

Teverener Heide

Net over de grens bij Brunssum ligt in Duitsland de Teverener Heide. Dit gebied grenst aan de Brunsummerheide, maar is een stuk vlakker en waarschijnlijk kom je hier ook een stuk minder wandelaars tegen! De Lees verder…

Natuur

Dommel en Malpiebossen

Na een ietwat tegenvallende wandeling langs de Dommel en Essche Stroom toch maar een nieuwe poging ondernomen. Dit maal langs de Dommel ten zuiden van Borkel en een ronde door de bossen ten noorden van Lees verder…