Al geruime tijd loop ik met het idee om een wandelroute te maken van Eindhoven naar de Belgische grens ter hoogte van Achelse Kluis. Je kan natuurlijk een lijn trekken op de kaart van Eindhoven naar België, maar dan weet je nog niet of het een mooie route is. Zijn de paden verhard zijn of juist niet, valt er wat te zien? Kortom, je moet er op uit om te zien waar de route moeten lopen.

Daarnaast zal het geen rondwandeling worden, dat maakt het uitstippelen van de route er niet makkelijker op. Maar het is wel leuk om te doen, aangezien je zo weer routes loopt die je normaal nooit loopt.

De route van Eindhoven tot aan de Groote Heide is duidelijk, maar van de Groote Heide tot aan het Leenderbos nog niet en zodoende heb ik een wandeling van 12 kilometer gemaakt door dit gebied.


Download GPX track

Vanaf de Hut van Mie Pils ben ik de wandeling gestart en meteen de A2 overgestoken. Je loopt vervolgens door het bos richting het Veeven. Hier staan ‘s zomers klokjesgentianen volop in bloei. Maar nu half december kom je er nog bloeiende struikheide tegen!

IMG_1570IMG_1576

Na het Veeven loop je richting het Heezerven, maar eerst zie je rechts in de verte het ecoduct over de A2 liggen.

IMG_1580IMG_1597

Het Heezerven is een mooi gebied, een soort heuvel is helemaal bedekt met struikheide waarbij je over smalle paden tussen de heide door loopt.

IMG_1612IMG_1639

Na het Heezerven steek je de A2 weer over richting de Spinsterberg. Een groot wijds uitzicht met diverse vennen loop je tegemoet.

IMG_1663IMG_1671

Vervolgens steek je het fietspad over richting Valkenhorst. Meteen is duidelijk dat hier wilde zwijnen leven. Overal zie je dat de bermen omgewoeld zijn. Maar zeldzame planten zoals moeraswolfsklauw kom je hier gewoon op de wandelpaden tegen! Kijk dus eens goed naar de grond wanneer je hier loopt.

IMG_1677IMG_1698

Vervolgens loop je weer door het bos richting de Hut van Mie Pils.

Deze wandeling heeft weer enkele mooie paden opgeleverd die ik aan mijn wandelroute toe heb gevoegd. Als laatste volgt nog het Leenderbos tot en met Achelse Kluis. Zodra de route klaar is zal deze natuurlijk ook op deze website te vinden zijn!