Het aantal wandelroutes dat echt parallel loopt aan de Dommel is vrij beperkt. Niet zo vreemd, aangezien er maar heel erg weinig wandelpaden direct naast de Dommel liggen.

Zo ligt er bij Veldhoven een erg fraai wandelpad parallel aan de Dommel van ongeveer 800 meter lang.


Download GPX track

Vanaf de parkeerplaats bij het Groot Vlasroot, steek je de Volmolenweg over en je loopt vervolgens een klein stuk over het fietspad richting een zandpad.

_MG_3149_MG_3150

Na ongeveer 300 meter steek je de kruising over en je loopt nu door een broekbos richting de Dommel. Al vrij snel zie je de Dommel liggen.

_MG_3151_MG_3154

Nu het winter is en de oevers van de Dommel gemaaid zijn lijkt het een saaie rivier. Maar van het voorjaar tot in het najaar kom je hier volop vlinders en libellen tegen. Zoals de zeldzame bosbeekjuffer.

_MG_3159_MG_3160

Na ongeveer 800 meter kun je alleen nog maar teruglopen of via een hekje door het weiland naar het zandpad lopen. Het mooiste is natuurlijk om dezelfde weg terug te lopen!

_MG_3156_MG_3159

_MG_3160_MG_3161

Het is maar een route van 3 kilometer lang, maar zeker een aanrader voor in het voorjaar, zomer en najaar! Natuurlijk is een ronde rondom het Groot Vlasroot ook een aanrader!

_MG_3162_MG_3164


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De captcha is niet meer geldig, herlaad de captcha!

Gerelateerde artikelen

Natuur

Moerputten

Een van de bewoners van dit gebied heeft een rol in de film ‘Holland, natuur in de delta’ gespeeld, namelijk het pimpernelblauwtje. Het pimpernelblauwtje vliegt pas van eind juni tot en met augustus, maar gelukkig Lees verder…

Buitenland

Teverener Heide

Net over de grens bij Brunssum ligt in Duitsland de Teverener Heide. Dit gebied grenst aan de Brunsummerheide, maar is een stuk vlakker en waarschijnlijk kom je hier ook een stuk minder wandelaars tegen! De Lees verder…

Natuur

Dommel en Malpiebossen

Na een ietwat tegenvallende wandeling langs de Dommel en Essche Stroom toch maar een nieuwe poging ondernomen. Dit maal langs de Dommel ten zuiden van Borkel en een ronde door de bossen ten noorden van Lees verder…