In de buurt van de Hülser Berg ligt een natuurgebied met de naam Egelsberg (Krefeld – Duitsland). Het is een open gebied met verspreid door het gebied heidestruiken. In Niederrhein (gebied) kom je niet heel veel heide tegen dus het is redelijk uniek dat je hier door een gebied met heide kan wandelen.


Download GPX track

Vanaf de parkeerplaats op de kruising Siedlung Egelsberg – Axel Holst-Weg heb ik een 2,5 kilometer lange wandeling door dit gebied gemaakt.

Meteen valt op hoe weids het gebied is en dat er alleen maar gras, mos en heidestruiken groeien. Verspreid kom je ook nog enkele bomen tegen, maar dat zijn er niet veel! Overal staan bordjes om wandelaars bewust te maken van de veldleeuweriken (‘s zomers) en dat honden aangelijnd moeten worden.

_MG_3827_MG_3828

Je loopt richting de ‘top’ van de Egelsberg met een hoogte van 46,1 meter (boven NN).

_MG_3829_MG_3833

Hier kom je ook de meeste heidestruiken van het gebied tegen.

Als je het vliegveld nadert, sla je rechtsaf, en je loopt nu parallel aan het vliegveld. Het is een start- en landingsbaan van gras. Je hoeft dus niet bang te zijn voor enorme vliegtuigen hier!

_MG_3835

Na het vliegveld loop je door het bos en je loopt over een slingerend pad heel wat meters omlaag.

Je loopt nu parallel aan de Achterrathsheidegraben (beek).  Het is hier merkbaar een nat gebied met op enkele plekken een broekbos en grote oude beukenbomen.

_MG_3837_MG_3839

Je blijft dit pad volgen tot aan de Luiter weg en je slaat hier rechtsaf om richting de parkeerplaats te lopen.

Het is een korte route, maar zeker een aanrader als de heide bloeit om te combineren met de route bij de Hülser Berg.  Dan heb je twee mooie routes met twee geheel verschillende gebieden met een totale lengte van 10 kilometer.