In de Gaumestreek heb je erg veel fraaie vergezichten op de Semois, de rivier die slingerend door dit gebied stroomt.

Libaipire

Vanaf de parkeerplaats aan een zijstraat van de N884 in Florenville loop je binnen 1 kilometer naar twee zeer fraaie uitzichtpunten!

_MG_0014_MG_0030

Castelain

Wederom vanaf een kleine parkeerplaats aan de Rue d’Herbeumont loop je via een steil pad naar twee fraaie uitzichtpunten!

_MG_0080_MG_0094

Als je vanaf je de parkeerplaats de Semois in noordelijke richting blijft volgen heb je vanaf de oever ook een fraai uitzicht op de Semois.

_MG_0114_MG_0119

Florenville

Aan de voet van de kerk heb je een prachtig uitzicht, maar boven in de toren van de kerk heb je ook zeker een fraai uitzicht op de omgeving!

_MG_8844_MG_8855

Chassepierre

Op de N83 (Le Buisson des Cailles) ter hoogte van Chassepierre is een parkeerplaats ingericht als uitzichtpunt over de omgeving. In de verte zie je Chassepierre en de Semois liggen.

_MG_9743


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De captcha is niet meer geldig, herlaad de captcha!

Gerelateerde artikelen

Natuur

Meer dan 8 miljoen kg zand in de lucht

Iedereen zal het dinsdag gemerkt hebben; de lucht was niet mooi blauw maar geel/oranje gekleurd en de zon leek net alsof zij elk moment kon ondergaan terwijl de zon hoog aan de hemel stond. Door Lees verder…

Natuur

Mariahoutse Bossen

De bossen ten noorden van Mariahout worden ook wel Lieshoutse Bossen of Lieshoutse Heide genoemd. Het gebied ligt op de Midden Brabantse dekzandrug die gevormd is 10.000 jaar geleden! Helaas is er van het zand Lees verder…

Natuur

Einderheide – Riethoven

Bij het dorp Riethoven in het zuidoosten van Noord-Brabant ligt het gebied Einderheide. Het is een voormalig heidegebied dat in de loop van de twintigste eeuw is ontgonnen voor landbouw en de aanplant van bomen. Lees verder…