Iedereen zal het dinsdag gemerkt hebben; de lucht was niet mooi blauw maar geel/oranje gekleurd en de zon leek net alsof zij elk moment kon ondergaan terwijl de zon hoog aan de hemel stond._MG_2749

Door de wind uit het zuiden werd er rook van de bosbranden in Spanje en Portugal meegevoerd, maar ook zand uit de Sahara. Maar liefst 8.310.000 kilogram zand uit de Sahara hing er in de lucht boven Nederland!

Een dag later is er al niets meer van te merken, want de lucht is weer strak blauw en de zon schijnt zoals (bijna) altijd.

_MG_2754

Categorieën: NatuurOpvallende zaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De captcha is niet meer geldig, herlaad de captcha!

Gerelateerde artikelen

Natuur

Grote Molenbeek–Sevenum

Om veel te kunnen zien hoef je vaak geen tientallen kilometers te wandelen. De wandeling langs de Grote Molenbeek in Sevenum laat je van alles zien met een wandeling van nog geen 4 kilometer lang! Lees verder…

Buitenland

Bergerven, Schotsheide en Bosbeek

Laatst heb ik bij Limburgs Landschap vzw de Wandelbox besteld. Een verzameling van maar liefst 18 wandelkaarten met routes in Belgisch Limburg. Aan de hand van de routekaart Bergerven heb ik zelf een route samengesteld Lees verder…

Natuur

Herpse Bossen

Het gebied de Herpse Bossen, ook wel Herperduin genaamd, ligt tussen Oss, Herpen en Schaijk in, ten noorden van de Maashorst. Het gebied bestaat uit bos, heide, vennen, stuifzand en Taurosrunderen. Kortom alle ingrediënten voor Lees verder…