Iedereen zal het dinsdag gemerkt hebben; de lucht was niet mooi blauw maar geel/oranje gekleurd en de zon leek net alsof zij elk moment kon ondergaan terwijl de zon hoog aan de hemel stond._MG_2749

Door de wind uit het zuiden werd er rook van de bosbranden in Spanje en Portugal meegevoerd, maar ook zand uit de Sahara. Maar liefst 8.310.000 kilogram zand uit de Sahara hing er in de lucht boven Nederland!

Een dag later is er al niets meer van te merken, want de lucht is weer strak blauw en de zon schijnt zoals (bijna) altijd.

_MG_2754

Categorieën: NatuurOpvallende zaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De captcha is niet meer geldig, herlaad de captcha!

Gerelateerde artikelen

Buitenland

Peelsche en Kroonvensche Heide

Ondanks de voorspellingen viel er geen regen, maar scheen zelfs de zon volop! Ideaal dus voor een lange wandeling van 11 kilometer lang over de Peelsche en Kroonvensche Heide. Vanaf de Burgemeester Willekenslaan bij de Lees verder…

Geschiedenis

Sprankelse bossen–Steensel

Ook dichtbij huis kun je soms mooie wandelingen maken zoals door de Sprankelse bossen bij Steensel. Een relatief korte wandeling van 6 kilometer door bossen, over heidegebied (ontstaan door het openhouden van gebieden onder de Lees verder…

Buitenland

Statte en Sawe–Hoge Venen

Eind oktober, begin november is de ideale tijd om een wandeling te maken aan de rand van de Hoge Venen. De bladeren van de beukenbomen zijn dan prachtig verkleurd en de temperatuur komt ‘s nachts Lees verder…