Vanaf de parkeerplaats bij La bonne heure in Blaimont start een wandeling van ongeveer 7 kilometer door de akkers, langs de Maas en vervolgens via een steile klim terug naar Blaimont.


Download GPX track - Blaimont, Barrage Hastière en Spineuses

Blaimont_Maas

Je loopt vrij snel langs de kerk over een verharde weg richting de kruising Grand Route – Rue des Écoles. De kruising steek je over en je loopt nu verder over een zandpad tussen de akkers door.

foto (3)foto (6)foto (7)

Je hebt mooie vergezichten en aan de rand van de akkers kom je allerlei bloemen tegen zoals korenbloemen en klaprozen.

foto (8)foto (9)foto (10)

Nadat je de Grand Route weer bent overgestoken passeer je een boom met diverse maretakken.

foto (11)

De route loopt nu door het bos (Spineuses) en kijk goed rond want je kan hier fossielen vinden. Namelijk stukjes stengel van een zeelelie. Het lijken net kleine kraaltjes.

foto (16)foto (17)

Terwijl je dichter bij de Maas komt, des te vaker heb je een mooi uitzicht op het gebied. Daarnaast kom je ook weer allerlei planten tegen zoals gevlekte aronskelk, keverorchis, kamperfoelie en nog veel meer!

foto (21)foto (26)

Het gebied zit ook vol teken, controleer dus regelmatig je broekspijpen en armen. Maar vooral thuis na het wandelen, want ze kunnen heel vervelend zijn!

foto (28)

Je komt steeds dichter bij de plaats Hastière en ook hier kom je weer van alles tegen zoals bosbeekjuffer en de wespendief.

foto (30)foto (32)

In Hastière loop je richting de kerk en vervolgens sla je linksaf om het pad langs de Maas te volgen.

foto (37)

Terwijl je langs de Maas loopt kom je weer van alles tegen, rotspartijen, kalktuf van Hastière-par-dela en volop daslook!

foto (38)foto (43)
foto (44)

Terwijl je over een redelijk breed zandpad langs de Maas loopt heb je alle tijd om te genieten van de omgeving.

foto (47)

Nadat je een zogenaamde ‘Barrage’ bent gepasseerd wordt het wandelpad erg smal en je loopt nu letterlijk langs de Maas. Een stap naar rechts en je ligt in de Maas!

foto (51)foto (55)

De route gaat nu door het bos en je komt hier volop daslook tegen, adem maar eens goed diep, dan ruik je de look.

foto (58)foto (59)

Het is best vreemd om zoveel daslook te zien staan direct aan de Maas, je verwacht daslook in het bos maar niet als oeverplant.

Bij een T-splitsing sla je linksaf en dan lijkt het een korte klim, maar na elke bocht blijkt dat je er nog lang niet bent. Het is erg steil en vergeet ook niet om het juiste pad te nemen. Anders sta je helemaal boven voor een weiland afgezet met prikkeldraad!

foto (67)

Bijna boven heb je een mooi uitzicht over de Maas en in de verte kun je zelfs de kerncentrale in Frankrijk zien liggen (12 kilometer verderop).

foto (73)foto (74)

Na deze intense klim is het heerlijk bijkomen in Blaimont!